2 Ekim 2013 Çarşamba

afyon lokumu

MALZEMELER
  • 1 kilo süt + kremşanti için 1 çay fincanı süt
  • 1  çay fincanı un
  • 1 çay fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet kremşanti
  • 2 paket hindistan cevizi
  • Antepfıstığı yada fındık

afyon lokumu


Hazırlanışı:
Bir tencereye sütü boşaltalım, üzerine şeker ve unu ilave edelim kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağınını ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alalım mikserle iyice karıştıralım.  Dikdörtgen bir borcamın tabanına bolca hindistan cevizi serpelim üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim.  Bir kenarda soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra bir çay fincanı sütle krem şantiyi çırpalım muhallebinin üzerini kaplayalım buz dolabında 1 gün bekletelim.
1 gün beklettiğiniz muhallebiyi dikdörtgen şeklinde keselim (ince şeritler olmalı)  ortasına fıstık veya fındık koyalım ve rulo saralım  servis tabağına dizelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder