1 Ekim 2013 Salı

Elmalı cheesecake

Malzemeler:
3 tane elma
2 su bardağı yulaf ezmesi
2/3su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
labne peyniri(1 kutu)
1 su bardağı tatlı lor peyniri
2 yumurta
vanilya
yarım bardak toz şeker

Malzemelerimizi verdikten sonra şimdi Elmalı Cheesecake tarifimizi anlatmaya başlayalım.İlk olarak Yulaf ezmesini,şekerimizi ve margarini bir kabın içinde yoğuralım.Yaklaşık 22-23 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayalım.Karışımımızı kalıba yayalım.Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında 10 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.Elmalarımızı soyalım ve dilimlere ayırıp çekirdeklerini çıkaralım.Kararmasınlar diye limon sıktığımız suyun içine elmalarımızı atalım.Labne peynirini,lor peynirini,yumurta,vanilya ve toz şekerimizi 7 dakika mikser yardımıyla çırpalım.Suda bekleyen elmaları ince ince dilimleyelim.Dilimlenmiş iki elmayı yulaf ezmeli karışımın bulunduğu kek kalıbının kenarınadik olarak dizelim.Kalan elmayı da dilimleyip suda bekletelim.Peynirli karışımıda kalıbın ortasına dökelim.Son elmanın dilimlerinide kekin üstüne koyup 150 derecelik fırında elmalar sararana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder