2 Ekim 2013 Çarşamba

elmalı poğaça


Elmalı Poğaça

MALZEMELER
200gr margarin,
3bardak un,
½ bardak yoğurt,
2adet elma, 1kaşık tarçın,
1fincan pudra şekeri,
1paket pudra şekeri
Elmalı Poğaça
Elmalı Poğaça tarifi
Elmaları rendeleyin, suyunu süzdürün. Unu eleyin kabartma tozuyla karıştırın. Oda sıcaklığında olan margarini bir kaba alın; yoğurtla yoğurun. Ağır ağır unu ekleyin yumuşak bir hamur olsun. Dinlendirin.
Rendelenmiş elmayı tarçınla karıştırın. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparın yuvarlayın bastırarak düzleştirin. Arasına elmalı karışım koyarak D şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin 170derecede 30dk pişirin. Soğuduklarında pudra şekeri serperek servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder