2 Ekim 2013 Çarşamba

kahveli ekler

10 kişilik
Hazırlık suresi: i saat
+ 90 dakika soğutma süresi
Pişirme suresi: 30 dakika
Zorluk derecesi; 3
Malzemeler
1 ölçü Ekler Hamuru
Kahve Kremalı Harç
575 ml. soğuk krema
75 gr. toz şeker
1 yemek kaşığı hazır kahve granülü
Kahveli Kaplama
225 gr. pudra şekeri
1 yemek kaşığı kaynar su içinde eritilmiş 1 yemek kaşığı hazır kahve granülü
Eritilmiş çikolata (süsleme için, isteğe bağlı)
Kahveli Ekler, Kahveli Ekler Tarifi, Resimli Oktay Usta Kahveli Ekler Tarifi Yapılışı
•Ekler hamurunu bir önce yaptığımız tarife göre, eklerleri soğumaya bıraktığınız noktaya dek hazırlayın.
• Keskin bir bıçak ile eklerleri enlemesine ikiye kesin ama iki parçanın birbirinden tamamen ayrılmamasına dikkat edin.
• Kahve Kremalı Harç: Krema, şeker ve kahve granürlerini geniş bir kabın içine koyun. Sertleşene dek yüksek hızda mikser ile çırpın.
• Kahveli Kaplama: Pudra şekerini bir kâseye koyun ve üzerine kahveli suyu ekleyerek karıştırın.
• Ekleri Hazırlama: Servisten hemen önce, kahveli kremayı 5 mm.Tık uç taktığınız bir krema sıkma torbasına aktarın.
• Eklerlerin içini krema ile doldurun.
• Üstlerine kahveli kaplama malzemesini sürün.
• Buzdolabında 15 dakika bekletin.
• Arzu ederseniz eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder