2 Ekim 2013 Çarşamba

katmerli poğaça

katmerli poğaça
Katmerli poğaça tarifi
Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açalım, yumurta akını, kuru mayayı, yoğurt, sıvıyağı ve ılık su ilave edip yoğuralım. Kıvama gelen hamuru iki parçaya ayıralım. Hamur açma tahtasında merdane yardımıyla açalım, açtığımız hamurların üzerine erittiğimiz margarini sürelim. İki hamuru üst üste koyup rulo yapalım,3 cm eninde parçalara keselim.
Kestiğimiz, hamur parçalarını elimizle açalım ortasına peynir alıp kapatalım, tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim 200 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder