1 Ekim 2013 Salı

krem karamel

Malzemeler:
1 litre süt
8 yumurta
1 su bardağı şeker
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

İlk iş olarak karameli hazırlayalım.Karamel için şeker ve suyumuzu küçük bir kapta kısık ateşte pişirelim.Şekerin rengi karamel rengi aldığında aşırı koyulaşmadan ocaktan alalım.Karamelimizi, özel krem karamel kapalrına veya ısıya dayanıklı derin bir kabın içine dökelim.Başka bir kapta yumurtaları çırpalım.Süt ve şekeri ilave edip çırpma işlemine devam edelim.Bu karışımıda karamelimizin üzerine dökelim.Krem karamel kabını içi su dolu daha büyük bir kabın içine koyup fırına sürelim.Orta ateşte üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.Piştikten sonra 1 gün dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder