1 Ekim 2013 Salı

limonlu mini çiçek turta

Öncelikle bu tarifte hazır turta hamuru kullanılıyor,fakat biz çoğu tarifte kullanabileceğiniz bir turta hamuru tarifini vermeyi ihmal etmeyelim:

Turta hamuru için malzemeler:
  • 400 gr un
  • 10 gr tuz
  • 10 gr şeker
  • 200 gr tereyağı (soğuk olmalı)
  • 2 adet büyük yumurta
  • 20ml su
  • 4 damla vanilya aroması
  • ½ limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Un,tuz ve şekeri harmanlayıp bir kabın içine eleyin. Soğuk tereyeağını küp küp doğrayıp içine atın ve parmak uçlarınızla ufalayın. Kum gibi olacak. Başka bir kapta da yumurta,su,vanilya ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın. Sonra sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Hamur iyice yoğrulduktan sonra eğer büyük boy bir turta yapacaksanız streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dk bekletin. Küçük turtalar için ise hamuru 5-6 parçaya bölüp buzdolabında saklayabilirsiniz. Böylece turtanın birini yaparken geri kalanı yumuşamayacak.

Ayrıca tarifimizde limonlu krema yer alıyor. Bununda tarifini paylaşalım. Yabancıların “Lemon Curd” olarak andığı limonlu kahvaltı kreması Amerika’da çok sevilerek tüketilen bir ekmeküstü kahvaltılığı. Ekmeküstünden başka rulo pastalarda,tart dolgularında vs. kullanılabiliyor. Buzdolabında da 1 hafta saklanabilir.
Limonlu krema için malzemeler:
  • 2 iri limon(suları ve kabuk rendeleri kullanılacak)
  • 3 yumurta
  • ¾ bardak şeker
  • 100 gr tereyağı
Yapılışı:
  1. Yumurtaları,limon kabuğu rendelerini ve şekeri ısıya dayanıklı bir cam veya porselen kaba koyun. Çırpma teliyle 1-2 dk yada şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Kabı içinde kaynar su olan bir tencerenin üstüne oturtun ve limon sularını ilave edin. Tencerenin ateşini kısık duruma getirin. Karıştırmaya ara vermeden karışım koyulaşıncaya kadar pişiri. Bu aşama 10-15 dk’nızı alacak.
  3. Kabı nihale üstüne alıp tereyağını ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırın.
  4. Ilıyınca ağzı kapalı temiz bir cam kavanoza alın ve buzdolabında saklayın.
Şimdi turtalarımızın yapımına başlayabiliriz!

Turtalar için malzemeler:
  • 1 çiğ halde turta hamuru
  • 1 kavanoz limonlu krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
  • Hamurunuzu oklavayla açın. Mümkün olduğunca çok çiçek çıkartmanız gerekli. Bu yüzden çıkartacak yer kalmadığında hamurunuzu tekrar yuvarlayın ve tekrar açın. Böylece birçok çiçek elde edeceksiniz.Çıkarttığınız çiçekleri resimdeki gibi mini muffin kalıplarınıza     yerleştirin.Hamuru yavaşça aşağı doğru itin. Yaprakların bozulmaması için dikkatli olmalısınız.Ardından yavaşça yaprakları şekildeki gibi açın ve üç yaprak altta üç yaprak üstte olacak şekilde düzenleyin.Her birinin dibine bir çatal ile iki kez batırın.Kızarana dek yaklaşık 5-7 dakika 425 derecede pişirin. Bir tabağa alın.Bu tarifi birçok farklı kombinasyonla deneyebilirsiniz. Örneğin,nutella,reçel,vanilyalı veya çilekli puding yada muhallebi! İstediğiniz gibi! Her birinin ortasını birkaç çay kaşığı limonlu krema ile doldurun.Üstlerine pudra şekerini serpin! İşte bu kadar! Harika turtalarınız hazır! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder