2 Ekim 2013 Çarşamba

sebzeli pastırmalı tavuk rosto

Sebzeli ve Pastırmalı Tavuk Rosto

Malzemeler
250 gr. kemiksiz tavuk but
250 gr. tavuk göğüs
1 tane yumurta sarısı (beyazını üstü için ayırın)
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı  bezelye (haşlanmış)
1 dilim pastırma(cemeni ayrılmış)
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil dolmalık biber
yarımçay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı isot
yarım çay kaşığı köri
1 çay kaşığı mercanköşk
1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli-Rosto1.1-520x360

Yapılışı:
Öncelikle tavuk etlerini, mutfak robotunda kıyma yapalım, karıştırma kabına alalım. Kırmızı ve yeşil biberi çok küçük küpler halinde keselim, cemenininden ayırdığımız pastırmayı biberlerin boyutunda doğrayalım.
Karıştırma kabındaki,tavuk kıymasının üzerine baharatları, zeytinyağını, galeta unu, tuzu ve yumurta sarısını kıvama gelene kadar yoğuralım (iyice özleşmesi lazım) kıvama gelen harcın içine haşlanmış bezelye ve doğradığımız sebzeleri (biberler ve pastırma) alalım malzememizin içine ezmeden karışmalarını sağlayalım. Genişçe bir tepsiye pişirme kağıdını serelim, hazırladığımız malzemeyi kağıdın üzerine alalım (elimizi yağlayıp) çok ezmeden rulo şekli verelim. Üzerine önce yumurta akını ve en üste galeta unu serpelim 180 derecelik ısıda 35-40 dakika pişirelim, dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder