1 Ekim 2013 Salı

Su muhallebisi

SU MUHALLEBiSİ
3,5 Su B. Süt
3,5 Su B. Su
1 Su B. Niş?asta
ŞURUBU İÇİN:
1,5 Su B. Toz Şeker
2 Su B. Su
1 Su B. Fıstık Veya Badem İçi
1 Çay B. Gülsuyu
SÜSLEMEK İÇİN:
Çilek
Pudra Şekeri


İlk iş olarak 3.5 su bardağı süt,su ve nişastamızı tencereye koyup pişiriyoruz.Muhallebemiz hazır.Bunu bir tepsiye döküp dolaba koyup dinlendiriyoruz.Şimdi şurubumuzu hazırlayalım.Başka bir kapta 1.5 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı suyu koyup şekeri eritiyoruz.üzerine gül suyunu döküyoruz.Muhallebimizi dolaptan çıkartıyoruz.Tatlıyı dilimleyip üzerine şurubumuzu döküyoruz.muhallebimizi pudra şekeri ve küp kesilmiş çilek ile süslüyoruz.Ve su muhallebemiz servise hazır.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder